Training voorzitters

Dirigeer inspraak en medezeggenschap
Een goede dirigent laat zijn orkest excelleren

Meer dan leidinggeven

Voorzitten is meer dan alleen leiding geven of het voorzitten van een vergadering. We leggen een theoretische basis en wisselen ervaringen met elkaar uit. En leert deze theorie in de praktijk in te zetten. Je krijgt tools om na de training succesvol te blijven functioneren als voorzitter van de ondernemingsraad. Daarbij kan je met jouw netwerk van andere cursisten ook van elkaar leren hoe je een nog betere voorzitter kunt worden.

Meer weten of je opgeven voor de training?

Servaas Beunk heeft zelf veel ervaring in het voorzitterschap. Hij is jarenlang zelf voorzitter geweest van een OR bij de rijksoverheid. Daarnaast was en is hij ook voorzitter / bestuurslid van diverse maatschappelijke en culturele organisaties.

Kun je wel wat ondersteuning gebruiken in jouw Ondernemingraad, kijk dan eens bij de Training Ondernemingsraden.

In the spotlight

Binnen de ondernemingsraad neem je als voorzitter, als ‘gezicht’ van de OR, een aparte plek in. Je bent als het ware de dirigent van inspraak en medezeggenschap. Daarom zet ik jou tijdens mijn training voor voorzitters letterlijk ‘in the spotlight’. Zo leer ik jou hoe je als voorzitter van de OR een sleutelrol kunt spelen in effectieve medezeggenschap.

Je leert om gaan met de uitdagingen van deze voorzittersrol. En ontdekt hoe je jouw functie als voorzitter en medewerker integer weet te scheiden. Met mijn cursus voorzitterschap gaan we leren leiding geven. Zie jij jezelf al als dirigent van dit proces?

Waarom is een training voorzitterschap belangrijk?

Binnen een bedrijf fungeer je uiteraard als medewerker en je bent lid van de ondernemingsraad. Die positie is al speciaal, maar als voorzitter van de ondernemingsraad krijgt jouw functie nog een extra dimensie. Hoe kan je de ondernemingsraad goed vertegenwoordigen? Hoe blijf je onafhankelijk van de directeur tijdens de vergaderingen zonder tijdens het functioneringsgesprek in discussie te raken en hoe hou je jouw eigen positie integer? Allemaal vragen waarop je het antwoord krijgt.

all eyes on you

Wandelcoaching. Teambuilding. Ontwikkeling van Teams en Medezeggenschap door trainingen & advies & (wandel)coaching.

Samenwerkingen

MZOO

Aangesloten bij MZOO.
Een community voor medezeggenschap. Benieuwd naar onze (online) trainingen en webinars? Klik hier!

JBA

JongerenBestuursAkademie is een onderdeel van De Nieuwe Grens.

Contact

Anjerstraat 19
6915 SL Lobith
0646151597
info@denieuwegrens.nl

© De Nieuwe Grens Training en Coaching.