Als trainer sta ik dagelijks in contact met bijzondere mensen, kom ik op speciale plaatsen en confronteren klanten me met ongewone vragen.

Regelmatig probeer ik gedachten en observaties te vangen in geschreven woord.

Zo nu en dan, als ik tevreden ben over het resultaat, plaats ik hier de geschreven teksten.

De Uiterwaardensessie (en andere vormen van wandelen in groepen)

09-10-2018

Afgelopen week ben ik flink aan de wandel geweest, in diverse én verschillende groepen.  Grotendeels was ik werkend aan het wandelen, of wandelend aan het werken. In sommige wandelingen kwam ook onbedoeld werk langs. Heb ik wel vaker, dat werk en privé en leuke dingen en nuttige dingen zich met elkaar vermengen. Ben ik wel heel blij mee.


lees meer

Nul is niet altijd niks

26-06-2018

Afgelopen week stond er in De Volkskrant een stukje met als titel: ‘Wat heb ik aan een nulurencontract?’.  Intrigeerde me. Antwoord was verhelderend, je hebt er in ieder geval veel meer aan dan dat ik dacht, zoals recht op doorbetaling bij ziekte, vakantiegeld en vakantiedagen. Dat wist ik niet, dat is in ieder geval niet niks. Wat ik ook niet wist...


lees meer

Het Stokpaardje

23-06-2017

Veel mensen hebben er 1, een stokpaardje. Nee, geen stokstaartje, die heb je altijd met heel veel tegelijkertijd én meestal in de dierentuin, maar een stokpaardje. Eigenlijk is het gewoon een stok met een paardenhoofd, door veel kinderen gebruikt om met niet al te veel verbeeldingskracht nieuwe horizonten te verkennen in de achtertuin. Soms is het alleen maar een stok,...


lees meer

Blokdagen

12-06-2017

Blokdag, pesten op het werk, rouwverwerking, waardering, hoe is het toch mogelijk dat democratie een man als Trump president kan laten worden, internationale medezeggenschap, sporthysterie,  hoe werkt dat nu eigenlijk met democratie en partijen en regeringen samenstellen, scheiding werk-privé.

Allemaal onderwerpen die zich aandienen bij...


lees meer

Gedachtensprongen over invloed

26-01-2017

Begin mei. Tijd van herdenken, misschien ook wel van denken. Dag van de Arbeid, 4 mei, 5 mei, toch ook nog een beetje Koninginnedag, hoewel dat langzaam wegebt.

 

Eb en vloed

Ik verbaas me er steeds weer over dat een, weliswaar grote, maar toch behoorlijk levenloze, brok ruimtesteen,...


lees meer