Open Inschrijvingen en Vaste Modules 

 

 

OP DE BOK, voor voorzitters van een OR

(4 dagdelen)

Een voorzitter is als een voerman op de koets, een kop van Jut, een primus inter pares, een dirigent voor het orkest. Je maakt deel uit van de groep, maar er wordt wel meer van je verwacht (door veel verschillende mensen). Hoe maak je dat waar, waar worstel je mee?

Veel eigen inbreng wordt verwacht van de deelnemers, maar ook kijken we naar hoe de Nederlandse trompettist Kyteman ‘zijn’ hiphoporchestra meesleept en hoe een topdirigent een toporkest dirigeert. Uiteraard zullen de deelnemers zich ook de grondbeginselen van het dirigeren eigen maken.

De eerste dag wordt afgesloten met een werkopdracht. Deze opdracht is gekoppeld aan het belangrijkste leerpunt van de deelnemer.

De tweede dag staat voor een groot deel in het teken van het leren de ervaringen die de opdracht heeft opgeleverd.

 

Investering: € 600 per persoon (4 dagdelen)

 

WOR VOOR GEMEENTEN

(2 dagdelen)

De WOR geldt sinds 1994 ook voor de gemeenten. Toch is een gemeente geen gewone onderneming. Wat maakt dit nu speciaal, wat merk je hiervan bij de medezeggenschap. Deze praktische training geeft inzicht in medezeggenschap bij een gemeente. Uiteraard is er veel aandacht voor de Normalisering Rechtspositie ambtenaren.

 

WOR VOOR HR-PROFESSIONALS

(2 dagdelen)

 Hoe schrijf ik een goede adviesaanvraag? Moet ik nu voor die kledingcode ook langs de OR? De OR blijft maar vragen om meer informatie, wat moet ik ermee?

Zo wat vragen die uit de praktijk komen van de HR-professional die ook de medezeggenschap in de portefeuille heeft. De OR heeft, vanuit de wet, recht op 5 dagen scholing per jaar, maar wat doet de HR-professional? 

Kennis van de WOR bij HRM kan het nut van de OR flink vergroten. Samen verantwoordelijk zijn voor de inhoud, met de eigen belangen in het oog houdend, geen discussie over vorm en regels.

Deze trainingsdag zal daar een basis voor leggen. De ochtend bezig met de wet zelf, de middag praktische uitwerkingen daarvan.

 

Het OR-JAARVERSLAG. 

Veel OR-en hebben moeite met het schrijven van het Jaarverslag. Dat is jammer, want het is een mooie mogelijkheid om terug te kijken op wat je had willen doen als OR, wat er is gelukt, waar het tegenvalt en waarom dat zo is gekomen. Ook is het een moment om aan je collega en bestuurder inzicht te geven waar je voor staat. Tenslotte is het ook nog een verplichting uit de WOR.

Op deze dag gaan we, aan de hand van een format, aan de slag om zo praktisch mogelijk je eigen verhaal te vertellen. Laptop mee, daarop je informatie van het afgelopen jaar en schrijven (en schrappen) maar. Je gaat naar huis met een basisverslag voor de overige OR-leden.

Het is ook mogelijk om vrijblijvend het Format OR-Jaarverslag op te vragen. 

Mocht je het OR-Jaarverslag wel belangrijk vinden, maar opzien tegen het zelf schrijven ervan, dan is het ook mogelijk om dit door mij te laten verzorgen. Ik maak hiervoor vrijblijvend een offerte, op basis van jullie wensen.

 

Data + prijs in overleg / op aanvraag.

 

Op het moment dat er 1 of meerdere vragen komen voor een bovenstaande training (die niet met een hele OR gevolgd wordt), zal ik het uitzetten in mijn netwerk.

 

Heeft u interesse, wilt u boeken of wilt u meer informatie, stuur dan een mail naar info@denieuwegrens.nl of bel mij op 06 - 4615 1597.